It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

10 artikelen voor de paklijst van muzikanten op reis

Muzikanten zijn vaak geneigd om te stoppen met repeteren als ze niet thuis zijn. Hiervoor zijn talloze redenen te bedenken: onhandige instrumenten, tijdgebrek of geen geschikte ruimte te vinden, enz.

Dankzij de technologie is het nu, of je nu regelmatig reist of lang op zomervakantie gaat, veel eenvoudiger om je muziek mee te nemen dan je dacht.

Om niets mis te lopen, zijn hier de 10 elementen die alle muzikanten op hun paklijst moeten hebben als ze op reis gaan.

Draagbare instrumenten

Ook al is het niet je favoriete instrument, draagbare instrumenten zijn uitstekende vervangers om te blijven oefenen en bij te blijven op reis. Daarnaast kan je op ongeacht welk moment door inspiratie worden overvallen, en zo kan je dan meteen je melodieën gaan uitvoeren. Je bent ook nog eens de ster van alle kampvuren zodra je je ukelele tevoorschijn tovert.

Er is een hele serie betaalbare en praktische instrumenten op de markt: oprolbare piano, zakgitaar, compacte elektronische drums, enz. En voor de multimuzikant bestaat er zelfs een digitaal instrumentje, genaamd Artiphone, ter vervanging van een toetsenbord, een gitaar, een viool en een drumstel!

Draagbare externe harddisk

Opslag en transport van je downloads wordt simpel met een draagbare externe harddisk die stootvast en waterdicht is (zoals de LaCie Rugged en de Storeva Xtrem).

Draadloze microfoon

Voor zangers is de stem het instrument en is er dus geen enkel apparaat nodig. Maar ook al heb je geen accessoire nodig voor je toonladders, een draadloze microfoon kan handig blijken bij het oefenen en zeer nuttig als je geen griep wilt krijgen omdat de zanger voor je met het virus besmet bleek te zijn (We bevelen je microfoons aan van Shure of Sennheiser).

Wanneer je je microfoon aansluit op je smartphone kan je jezelf opnemen. Er zijn ook nog andere microfoons, afhankelijk van je behoefte, met USB-aansluiting bijvoorbeeld als je je pc of tablet meeneemt. Belangrijk om te weten is dat als je voor de USB-optie kiest, je voor tablet of smartphone wellicht een extra adapter nodig hebt.

Oortjes

Vaak worden die vergeten bij het pakken van de koffer en de oortjes die je door de luchtvaartmaatschappij worden aangeboden zijn uitgesloten voor muzikanten die oor voor muziek hebben. We raden je aan om een extra setje in te pakken om onaangename verrassingen te voorkomen.

Oordoppen

Een paar oordoppen beschermt je trommelvliezen, beschermt je tegen gehoorbeschadiging tijdens een concert en maakt het je vooral mogelijk om rustig door te slapen als je buurman de hele nacht bomen omzaagt...

Stroomaansluiting

Op reis is er soms geen aansluiting of heb je geen goede adapter om je elektronische apparaten aan te sluiten. Een externe lader kan de ultieme oplossing zijn! Ze bestaan tegenwoordig voor alle types apparaten, of het nu om je draagbare instrumenten, je pc of je speakers gaat. Je kunt ze zelfs krijgen op zonne-energie voor je trektochten in het Amazonengebied of in de woestijn!

Een universele adapter

We raden je aan om naast een universele adapter op je buitenlandse reizen zelfs een spanningsregelaar mee te nemen voor landen waar de stroom niet altijd 220V is en overspanning zeer regelmatig optreedt. Zo voorkom je schade aan je apparatuur.

Bluetooth speakers

Wanneer de speakers van je telefoon niet voldoende zijn, bieden draagbare speakers uitkomst. Er zijn tegenwoordig zeer compacte en lichte verkrijgbaar met een uitstekende geluidskwaliteit. Dat is een prima manier om overal muziek te kunnen luisteren en te delen met anderen.

Stemapparaten

In geval van nood en omdat we niet allemaal over een absoluut gehoor beschikken zoals Mozart of Hendrix, bestaan er apps voor het stemmen van je instrumenten, maar draagbare stemapparaten zijn zeer compact en van hoge kwaliteit. Toch zou je voor vertrek vast een app kunnen downloaden om er zeker van te zijn dat er onder alle omstandigheden harmonie bestaat.

Rugzak

Het kan een open deur lijken maar een goede lichtgewicht rugzak met verschillende vakken maakt het beheer van je muziek en je apparatuur super eenvoudig. Opgeruimd staat netjes!

En jij? Wat ga jij meenemen deze zomer?


Lees verder

Het nieuwe album van Michael Bublé, Higher, is al beschikbaar op Karaoke Versie

De Canadadees Michael Bublé, een waardig erfgenaam van de jazz-zangers uit de jaren '50 van de vorige eeuw, heeft...

Van 'Don't Go Breaking My Heart' tot 'Cold Heart' laat Elton John onze harten altijd sneller kloppen!

Als iconisch artiest, componist van tijdloze ballades en schrijver van hits die klassiekers zijn geworden, heeft Sir...

Nummers coveren voor bruiloften: wij zeggen ja!

Soul, rock, pop, filmmuziek… De juiste muziek op het juiste moment, dat is de toverformule voor een goede...


Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.