It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Doe eens gek om je creativiteit te stimuleren

Wat is de overeenkomst tussen Lady Gaga en Michael Jackson? Behalve hun tikje bizarre kledij en de kapriolen tijdens hun optredens, hebben ze allebei ook ontzettend veel talent!

Al tientallen jaren zijn wetenschappers op zoek naar de link tussen excentriciteit en creativiteit. Blijkbaar hebben mensen die hun out of the box creativiteit graag tentoonspreiden een hoger zogenaamde gedistribueerde cognitie (een andere wijze van kennisverwerking die de creativiteit verhoogt). Dus Lady Gaga's uitdossingen en Michael's geliefde chimp Bubbles zijn in feite bewijzen van hun creativiteit.

Voor de musici en zangers onder ons die iets minder excentriek zijn, betekent dit dat als je je een beetje laat gaan, dit de creatieve stroom op gang kan helpen en je daardoor anders gaat denken en sneller vorderingen kan maken dan normaal.

Advies om je eigen excentriciteit aan te boren:

Studeer: Niemand zal zeggen dat nieuwsgierigheid de muzikant windeieren legt. Creatieve mensen zijn bedreven in hun vakgebied en een dorst naar alle soorten kennis zorgt voor een beter begrip en beheersing van je vaardigheid.

Laat je routine los: Openstaan voor veranderingen bij het oefenen, kan heilzaam blijken omdat het je stimuleert uit je comfortzone te komen. Neem een uur de tijd om gewoon zonder remmingen te zingen en te spelen en kijk waar het je brengt. Probeer locaties, muziekgenres, lengte van de oefensessie te wijzigen enzovoort.

Doe wat met je stemmingen: Ga zitten en schrijf op hoe je je voelt voordat je start met je oefensessie en pas dit steeds aan. Met je emoties werken in plaats van te proberen ze weg te stoppen, kan je helpen je beter te concentreren op wat je moet doen en stelt je in staat je helemaal in je werk te storten. Je zou zelfs kunnen proberen iets te spelen of zingen dat aangepast is aan je gevoelens van dat moment.

Imagine: Het vermogen buiten de box te denken stimuleert creativiteit en helpt je je een beeld te vormen van het soort zanger of muzikant dat je zou willen zijn. Visualiseer wat je wil worden, in welke richting je wil gaan en creëer je eigen wereld.

Andere artiesten die een reputatie hebben op het gebied van excentriciteit: Miley Cyrus, Alice Cooper, Katy Perry, Freddie Mercury, David Bowie, Kiss, Elton John, Madonna, Cher. Zijn we nog iemand vergeten?


Lees verder

Het nieuwe album van Michael Bublé, Higher, is al beschikbaar op Karaoke Versie

De Canadadees Michael Bublé, een waardig erfgenaam van de jazz-zangers uit de jaren '50 van de vorige eeuw, heeft...

Van 'Don't Go Breaking My Heart' tot 'Cold Heart' laat Elton John onze harten altijd sneller kloppen!

Als iconisch artiest, componist van tijdloze ballades en schrijver van hits die klassiekers zijn geworden, heeft Sir...

Nummers coveren voor bruiloften: wij zeggen ja!

Soul, rock, pop, filmmuziek… De juiste muziek op het juiste moment, dat is de toverformule voor een goede...


Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.