It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

De muzikale adventskalender

De feestdagen komen eraan! Als brave kaboutertjes hebben wij een adventskalender samengesteld om jullie al in de sfeer te brengen. Niet 24 dagen chocolade of speelgoed, maar een dagelijkse dosis muziekgeschiedenis!

Het hele team van Karaoke Versie wenst jullie feestdagen vol verrassingen en plezier, vrede, liefde en uiteraard muziek!

1 DECEMBER 1968

Big Brother & The Holding Company spelen met Janis Joplin voor de laatste keer in San Francisco.

2 DECEMBER 1966

'Sunshine Superman' van Donovan is eindelijk uitgekomen... De plaat lag al een jaar klaar, maar de release was niet minder dan vijf keer uitgesteld vanwege contractuele problemen tussen Donovan en zijn label Pye Records.

3 DECEMBER 1971

Tijdens een show in Sacramento terwijl de Rolling Stones 'The Last Time' spelen komt gitarist Keith Richards onder stroom te staan wanneer zijn gitaar in contact komt met de microfoon. Hij raakt even bewusteloos maar komt dan weer bij.

4 DECEMBER 1956

De beroemdste jamsessie uit de rockgeschiedenis, bekend onder de naam Million Dollar Quartet, wordt gehouden in de Sun Studios te Memphis. Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash en Carl Perkins spelen voor het eerst in hun carrière samen.

Bonus: in het casino van Montreux, Zwitserland, breekt brand uit tijdens een concert van Frank Zappa. Het incident wordt onsterfelijk gemaakt door Deep Purple in hun hit uit 1973, 'Smoke On The Water'.

5 DECEMBER1987

De Schotse alternatieve rockband The Jesus and Mary Chain wordt geweigerd in een uitzending van de Amerikaanse televisie. Zodra de naam op het scherm verschijnt exploderen de telefooncentrales, ze worden overspoeld met mensen die dreigen een aanklacht in te dienen voor godslastering vanwege de naam van de groep.

6 DECEMBER 1988

De Amerikaanse zanger en componist Roy Orbison, 52 jaar oud, bekend van zijn hits 'Oh, Pretty Woman', 'Only The Lonely' en 'Crying', overlijdt aan een hartaanval.

7 DECEMBER 1962

De Rolling Stones laten een bassist auditie doen: Bill Wyman. Hij wordt deels aangenomen dankzij het materiaal waarop hij speelt, waaronder een prachtige versterker.

8 DECEMBER 1980

John Lennon wordt vermoord met vijf schoten afgevuurd door Mark Chapman, 25 jaar, voor het Dakota Building in New York, waar hij woonde, samen met Yoko Ono.

9 DECEMBER 1988

Volgens een enquête gehouden in de Verenigde Staten is de muziek van Neil Diamond de beste achtergrondmuziek om de liefde te bedrijven; Beethoven is de tweede keus en Luther Vandross komt op de derde plaats.

10 DECEMBER 1973

De club CBGB opent zijn deuren in New York. De plek wordt het hoofdkwartier van talloze punks uit New York en van nieuwe groepen als Blondie, Television en Ramones.

11 DECEMBER 1973

De gitarist van Kiss, Ace Frehley, wordt op een haar na geëlektrocuteerd tijdens een concert in Florida, wanneer hij een lamp aanraakt en kortsluiting veroorzaakt. Hij wordt meegenomen het podium af maar tien minuten later keert hij terug om de show af te maken.

12 DECEMBER 1987

George Michael komt bovenaan de Amerikaanse hitlijsten te staan met Faith, afkomstig van het album met dezelfde naam.

13 DECEMBER 1997

De Teletubbies, bekend van het Britse kinderprogramma, staan op nr. 1 in de Britse hitlijsten met Teletubbies Say: 'Eh-Oh'. De single blijft in totaal 32 weken in het klassement staan.

14 DECEMBER 1977

Op deze dag werd voor het eerst in een bioscoop in New York Saturday Night Fever vertoond, met John Travolta. De popcultuur zit in één klap midden in de disco en de tijdloze filmmuziek van de Bee Gees.

15 DECEMBER 1984

'Do They Know It’s Christmas', vertolkt door Band Aid komt in de Engelse hitparade rechtstreeks op de eerste plaats binnen. Vijf jaar lang blijft hij in de lijst en wordt de meestverkochte Britse single aller tijden op dat moment, met meer dan 3,5 miljoen verkochte exemplaren.

16 DECEMBER 1996

Max Cavalera verlaat Sepultura want de groep verlengt het managementcontract met zijn vrouw Gloria niet. Ook is hij kapot van het verlies van zijn schoonzoon, Dana, die onder mysterieuze omstandigheden omkomt.

17 DECEMBER 2005

U2 heeft de meest lucratieve tournee van het jaar 2005 gehad, volgens de aan het eind van het jaar gepubliceerde lijst van het tijdschrift US Billboard. Meer dan drie miljoen mensen waren aanwezig bij de 90 uitverkochte concerten van de Vertigo Tour die 260 miljoen dollar zal opleveren.

18 DECEMBER 1975

Het uit elkaar gaan van de Faces is officieel aangekondigd tijdens een persconferentie in Londen. Rod Stewart gaat solo verder terwijl Ronnie Wood onmiddellijk wordt verwacht bij de Rolling Stones.

19 DECEMBER 1976

Tijdens een interview met de Daily Mail verklaart de moeder van Paul Cook (Sex Pistols) dat hij niet langer welkom is bij haar thuis en dat ze van zijn slaapkamer een eetkamer gaat maken.

20 DECEMBER 2009

Dankzij een campagne die erop is gericht de hegemonie van artiesten afkomstig uit reality shows in de hitlijsten een halt toe te roepen, slaagt Rage Against The Machine erin de titel kerstsingle te winnen vóór een kandidaat van het programma X Factor. 'Killing In The Name' wordt meer dan 500.000 maal als download gekocht.

21 DECEMBER 1970

President Nixon ontvangt Elvis Presley, die hem wil helpen bij zijn strijd tegen drugs. De ontmoeting zal worden onthuld door de Washington Post op 27 januari 1972. Ook verneemt men dan dat de King door de President een insigne uitgereikt kreeg van de Anti-drugsbrigade...

22 DECEMBER 2002

Joe Strummer overlijdt veel te jong, op 50-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een niet-gediagnosticeerde aangeboren hartafwijking. Verweesd laat deze iconische persoonlijkheid een hele generatie fans van de Clash achter.

23 DECEMBER 2005

Geezer Butler, de bassist van Black Sabbath, biedt 5000 pond voor inlichtingen die zouden kunnen leiden tot de veilige terugkeer van de pinguïn van drie maanden die enkele dagen eerder was gestolen uit een dierentuin op het Isle of Wight.

24 DECEMBER 1954

Johnny Ace schiet een kogel door zijn hoofd in de coulissen van het City Auditorium, in Houston, Texas. De zanger uit de jaren 50 speelt tijdens de pauze van een optreden met een revolver. Iemand zegt hem op te passen met het wapen. Hij antwoordt: 'Geen zorg, hij is niet geladen... zie je wel?'


Lees verder

Het nieuwe album van Michael Bublé, Higher, is al beschikbaar op Karaoke Versie

De Canadadees Michael Bublé, een waardig erfgenaam van de jazz-zangers uit de jaren '50 van de vorige eeuw, heeft...

Van 'Don't Go Breaking My Heart' tot 'Cold Heart' laat Elton John onze harten altijd sneller kloppen!

Als iconisch artiest, componist van tijdloze ballades en schrijver van hits die klassiekers zijn geworden, heeft Sir...

Nummers coveren voor bruiloften: wij zeggen ja!

Soul, rock, pop, filmmuziek… De juiste muziek op het juiste moment, dat is de toverformule voor een goede...


Log in om een reactie achter te laten.
2 opmerkings
  • 4 jaars geleden
      Nice to know. Thanks.
    • 4 jaars geleden
        Zal het eens vlug uitproberen