It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Top 5 van de meest gecoverde kerstnummers

Last Christmas van Wham!: het meest romantische kerstnummer

Als je in een grot uit het stenen tijdperk hebt geleefd de afgelopen dertig jaar, heb je wellicht nooit gehoord van de beroemde Britse popgroep gevormd door George Michael en Andrew Ridgeley in 1981.

De mannen van Wham! beleven namelijk een doorslaand succes aan het begin van de jaren 80, dankzij hun beroemde titel, “Wake Me Up Before You Go”.

Een paar jaar later, in 1984, is het in de geest van Kerstmis en alle bijbehorende tradities dat Wham! zijn fans een prachtige hit presenteert: “Last Christmas”.

Op deze single, die kenmerkend is voor de new wave periode van de jaren 80, gaat het over liefdesverdriet en de wreedheid van onbeantwoorde liefde en over de tederheid die kan bestaan tussen twee mensen.

Dit nummer, dat zowel triest als vrolijk is, kent een enorm nieuw succes na het overlijden van George Michael, die op 25 december 2016 stierf, dus op eerste kerstdag.

Om een een mooie cover van dit nummer te maken, of je het nu wilt zingen of drummen, kun je gebruik maken van de gitaar-backingtrack die je kunt aanpassen en vervolgens downloaden op Karaoke Versie.

All I Want For Christmas is You van Mariah Carey, voor een vurige kerst

Klaar om op te stijgen naar de hogere Liefde?

Als je er genoeg vertrouwen in hebt, raden we je aan om je liefde te verklaren door deze schitterende hit van Mariah Carey te zingen voor je lief, begeleid, waarom ook niet, door een gitaar, of wellicht als je dat leuk lijkt door het Russisch filharmonisch orkest.

Alle gekheid op een stokje, je kunt de instrumentale versie van deze fraaie kersthymne hier downloaden: All I Want For Christmas Is You.

Doelstelling: iedereen in vuur en vlam zetten (maar niet het huis) door met A + B aan te tonen dat je DE ster van het jaar bent door de beroemdste titel van Mariah Carey in te zetten. Een nummer dat ze in 1994 heeft geschreven… in de maand augustus!

We kenden al wel de kerstetalages in de maand oktober, maar kersthits midden in de zomer, dat is toch wel lef hebben.

In ieder geval is Mariah Carey sinds deze creatie voor kerst met volop popklanken meer dan eens koningin van de kerstnummers gekroond.

Maar geen paniek hoor, want de stem van de diva mag dan onnavolgbaar zijn, “All I Want For Christmas Is You” blijft goed bereikbaar, zelfs voor ontstemde stembanden.

Als je niet zingt maar gitaar speelt, kun je oefenen met een ritmische backingtrack voor drums ter begeleiding.

De anekdote van de dag: dit kerstlied is zo beroemd geworden wereldwijd dat zelfs de wetenschappelijke wereld zich ermee bezig heeft gehouden; er is een onderzoek uitgevoerd om met zo veel mogelijk zekerheid vast te stellen wat de redenen waren voor dit interplanetaire succes.

Het resultaat? Een reeks zachte akkoorden die jeugdherinneringen opwekt zou de toverformule zijn van deze hit.

En je kunt hier echt wel van magische krachten spreken, want over dit nummer gaat zelfs het ongelofelijke verhaal dat een geitenfokker in 2010 beweerde dat zijn beesten een halve liter meer melk gaven wanneer ze naar de hit van de diva luisterden.

Jingle Bell Rock van Bobby Helms: een echte rockversie van een kerstnummer

Kerstmis is een van de zeldzame momenten in het jaar dat de familie weer eens bij elkaar is. Voor deze gelegenheid komt iedereen samen voor een magisch kerstdiner met petits fours, kalkoen, papillotten, bonbons en ga zo maar door…

Naast de culinaire hoogstandjes is Kerstmis ook de ideale gelegenheid om lekker te swingen met je ooms, tantes en grootouders. En wat is daar nu beter geschikt voor dan een goede oude Rock N’Roll hit zoals de meeslepende hit van Bobby Helms, "Jingle Bell Rock". Opgenomen in de jaren 50 en uitgekomen in 1957, is dit kerstnummer een country-rocknummer voor de kerstman en zijn hulpjes dat je niet mag missen als je houdt van koormuziek in Glee-stijl.

Ons advies: om solo of met begeleiding te zingen en te dansen op deze rockmuziek zoals het hoort: haal je mooiste Elviskostuum tevoorschijn en gooi glitters in het gezicht van je stomverbaasde tante.

En om het te spelen?
Als je dit nummer met gitaar en zang wilt coveren, kun je hier de drums op een aparte track downloaden!
Als je meer van de bekkens en grote trom bent, is het misschien leuk om de bas-backingtrack van het nummer Jingle Bell Rock te volgen en tussen twee tempi je buren te begroeten die lichtjes over hun toeren zijn (hoe zou dat nu komen?).

Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! zingen tussen de sneeuwvlokken

Ben je een geboren avonturier, een liefhebber van stalactieten of een doorgewinterde ontdekkingsreiziger van arctische streken?

Dan zal je het vast geweldig vinden dit mooie kerstlied van Frank Sinatra te zingen in de sneeuw van Alaska, bij een temperatuur van circa 5000 graden onder nul.

Om het beter te doen als eskimo van de moderne tijd adviseren we je om te oefenen op "Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!" van Robbie Williams, dat een stuk beter aangepast is aan deze eeuw dan aan de vorige (want de cover is in 2019 uitgekomen, tegen 1948 voor de versie van Frank Sinatra).

Neem voor nog meer fun je zanggroep mee naar New York en maak met zijn allen een sneeuwster midden in Central Park.

De fans van playback moeten hier zijn: Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!, zoek en download de track hier!

Advies: wil je een folkloristische touch?aarzel dan niet om te oefenen op de toetsen, download de piano-track van Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! op Karaoke Versie.

White Christmas, om op de Bahama's te dromen van sneeuw

Voor een originele kerst reizen velen van ons naar het buitenland, om te profiteren van een zachter klimaat dan wat wij hier dagelijks meemaken.

Als je tot die categorie van winterse immigranten behoort, zal je de sneeuw in je geboorteland vast ongelofelijk missen.

Gelukkig is Elvis Presley er om je eraan te herinneren met zijn speciale 'kerst met sneeuw'-nummer, "White Christmas", dat in 1957 uitkwam.

Ons advies: haal op het strand van "Coco Plum" op moonboots je allermooiste Shure SM-58 microfoon tevoorschijn en ook je Gibson LP-57 gitaar om indruk te maken op je geheime aanbidders (of je stomverbaasde neefjes).

Kies om te oefenen voor deze show van de eeuw dus White Christmas uit onze aangepaste playbacks.

Een paar originele nummers om een andere kerst te vieren

We zien het al gebeuren, vijf nummers zijn niet voldoende om de gênante stiltes op te vullen tussen de gesprekken aan de kerstdis over huwelijk, kinderen of professionele toekomst.

Om je te helpen een eind te maken aan deze lastige familiemomenten is hier een niet-uitputtende lijst backingtracks en playbacks van originele kerstnummers vol ritme voor jong en oud:

Op deze vrolijke noot: pak je gitaren, bassen, harmonica's, drums en synthesizers erbij… voor een opwindende kerstavond.

Vrolijke kerstrepetities gewenst aan al onze lezers!


Lees verder

Het nieuwe album van Michael Bublé, Higher, is al beschikbaar op Karaoke Versie

De Canadadees Michael Bublé, een waardig erfgenaam van de jazz-zangers uit de jaren '50 van de vorige eeuw, heeft...

Van 'Don't Go Breaking My Heart' tot 'Cold Heart' laat Elton John onze harten altijd sneller kloppen!

Als iconisch artiest, componist van tijdloze ballades en schrijver van hits die klassiekers zijn geworden, heeft Sir...

Nummers coveren voor bruiloften: wij zeggen ja!

Soul, rock, pop, filmmuziek… De juiste muziek op het juiste moment, dat is de toverformule voor een goede...


Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.