It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Je eigen muziek promoten

Veel gebruikers van Karaoke Versie vragen ons hoe ze het aan moeten pakken om hun zelf opgenomen versie van een lied te promoten op de sociale netwerken als YouTube, SoundCloud, Facebook, enz.

Daarom hier een simpel en snel overzicht om dit legaal op een goede manier te doen.

Hoe werkt het?

Laten we een simpel voorbeeld nemen: je hebt je favoriete nummer opgenomen... Het kan dat de artiest het zelf heeft geschreven, gecomponeerd en geproduceerd. Maar het komt meer voor dat verschillende mensen bijgedragen hebben aan het werk. Daarnaast neem je misschien een versie op die afwijkt van de originele compositie, waardoor er nog een element bijkomt om rekening mee te houden. Het kan al snel een gecompliceerde zaak worden.

Wat voor licentie?

In feite heeft elke rechthebbende, dus persoon die heeft bijgedragen aan het werk, recht op een vergoeding voor het gebruik van zijn of haar werk.

Er wordt met name onderscheid gemaakt tussen de muziekcompositie (gekoppeld aan de auteur) en de muziekopname van deze compositie, die kan van een bekende artiest zijn of opnieuw worden uitgebracht, zoals op Karaoke Versie. Van een compositie bestaan dus in het algemeen verscheidene opnames, zoals bij musicals, waar wel gebruikt wordt gemaakt van werk van bekende artiesten, met andere zangers en musici.

Waar kan ik toestemming krijgen om mijn versie te delen?

Er bestaan organisaties die de procedures voor het verkrijgen van auteursrechten (compositie) vereenvoudigen. In het algemeen kun je voor Nederland contact opnemen met BUMA en/of SENA die in de meeste gevallen een offerte kunnen doen met een tarief dat is aangepast aan het project.

Dan is er nog de licentie om de muziekopname te gebruiken. Wanneer de titel is gedownload van Karaoke Versie, is ons team in staat met aangepaste oplossingen te komen voor je projecten, of zelfs een gratis exploitatielicentie te verlenen voor de kleinste projecten. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Let op: je hebt soms misschien nog andere licenties nodig en wij adviseren je nogmaals contact op te nemen met BUMA en/of SENA voor uitleg hierover.


Lees verder

Het nieuwe album van Michael Bublé, Higher, is al beschikbaar op Karaoke Versie

De Canadadees Michael Bublé, een waardig erfgenaam van de jazz-zangers uit de jaren '50 van de vorige eeuw, heeft...

Van 'Don't Go Breaking My Heart' tot 'Cold Heart' laat Elton John onze harten altijd sneller kloppen!

Als iconisch artiest, componist van tijdloze ballades en schrijver van hits die klassiekers zijn geworden, heeft Sir...

Nummers coveren voor bruiloften: wij zeggen ja!

Soul, rock, pop, filmmuziek… De juiste muziek op het juiste moment, dat is de toverformule voor een goede...


Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.