It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Beroemde vader-dochter duo's

Sommige artiesten hebben niet alleen het zangvirus overgedragen op hun kinderen, maar kunnen ook buitengewoon trots zijn op het feit samen met hen te hebben gezongen. Deze unieke gebeurtenissen waar privéleven en beroepsleven bij elkaar komen, zijn vaak zeer emotioneel en zorgen voor prachtige confidenties. Het is dus een goede gelegenheid, nu Vaderdag eraan komt, om de jouwe voor te stellen als duo een karaokesong ten gehore te brengen. Hier volgen drie bijzonder aandoenlijke vader-dochter duo's:

Forty Shades of Green beroemd gemaakt door Johnny Cash
De grote ster van de country music heeft altijd gebalanceerd tussen licht en duister, zonde en boetedoening, op de rand van "outlaw" en "entertainer". Volgens eigen zeggen is Johnny Cash op het rechte pad gebleven dankzij zijn familie (zijn vrouw, zangeres June Carter, en hun zeven kinderen). De muzikale fakkel is doorgegeven aan Roseanne, hun oudste dochter, toen ze in 2003 "Forty Shades Of Green" zong voor een documentaire, samen met haar vader, wat voor hem zijn laatste optreden bleek te zijn. Hij had het nummer in 1959 in Ierland geschreven, overtuigd als hij was Ierse roots te hebben. Later bleek hij helemaal niet Iers te zijn, maar eerder Schots, en wel een nakomeling van de Schotse koning Malcolm IV.

Something Stupid beroemd gemaakt door Frank and Nancy Sinatra
Dit onvergetelijke en aangrijpende duet, gecomponeerd door Carson Parks en gezongen door "The Voice" en zijn dochter, was het eerste nummer van een vader/dochter duo dat de top van de hitparade bereikte in de VS en in Engeland. Hun record hield stand tot 2003, toen de Sinatra's onttroond werden door Ozzy Osbourne en zijn dochter Kelly met hun "Changes."

Unforgettable beroemd gemaakt door Nat King and Natalie Cole
Natalie Cole was nog maar vijftien jaar oud toen haar vader, de legendarische jazzzanger met zijn fluwelen stem, Nat " King " Cole in 1965 stierf. Zevenentwintig jaar later en zelf een beroemde zangeres, ging ze ermee akkoord een album te produceren als hommage voor haar overleden vader, getiteld "Unforgettable … With Love," waarmee ze drie Grammies won. Op de uitreikingsavond zong ze de tijdloze klassieker samen met een videofilm van haar vader die ook deze tijdlozer klassieker ten gehore bracht...."Unforgettable" was het, onvergetelijk.

Lees verder

Het nieuwe album van Michael Bublé, Higher, is al beschikbaar op Karaoke Versie

De Canadadees Michael Bublé, een waardig erfgenaam van de jazz-zangers uit de jaren '50 van de vorige eeuw, heeft...

Van 'Don't Go Breaking My Heart' tot 'Cold Heart' laat Elton John onze harten altijd sneller kloppen!

Als iconisch artiest, componist van tijdloze ballades en schrijver van hits die klassiekers zijn geworden, heeft Sir...

Nummers coveren voor bruiloften: wij zeggen ja!

Soul, rock, pop, filmmuziek… De juiste muziek op het juiste moment, dat is de toverformule voor een goede...


Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.