It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Van 'Don't Go Breaking My Heart' tot 'Cold Heart' laat Elton John onze harten altijd sneller kloppen!

Als iconisch artiest, componist van tijdloze ballades en schrijver van hits die klassiekers zijn geworden, heeft Sir Elton John de decennia doorkruist met nummers die ons in ons hart hebben geraakt.

Omdat het Britse icoon zijn 75e verjaardag op 25 maart gaat vieren, hebben wij een retrospectief opgesteld van zijn grootste hits. We moeten jullie waarschuwen: je hebt absoluut geen zin meer om te werken nadat je deze musts van de popmuziek weer eens hebt geluisterd...

💔 'Don't Go Breaking My Heart'

Dit heuse eerbetoon aan de duetten van Motown, 'Don't Go Breaking My Heart' stuwt Elton John en de zangeres Kiki Dee naar de top van de Britse hitlijsten in 1976. Een nummer vol vuur dat zorgt voor een van de duetten die geweldig zijn om te zingen!

🕺 'I'm Still Standing'

De "Yeah Yeah Yeah" zijn even bekend als de titel van dit nummer dat uitkwam in1983 op het album Two Low For Zero. 'I'm Still Standing', met een clip opgenomen voor het Carlton aan de Croisette in Cannes, betekent een wending in de carrière van Elton John met wie het op dat moment niet goed gaat. Rocket Man staat nog steeds fier overeind, laat dat duidelijk zijn!

🙏 'Sorry Seems To Be the Hardest Word'

'Respect' is misschien wel het makkelijkste woord om te zeggen als je weer eens luistert naar deze ballade met piano uit 1976 geschreven door Elton John samen met Bernie Taupin. Zesentwintig jaar later heeft de Britse boyband Blue zijn vibes toegevoegd voor een R'n'B cover van Sorry Seems To Be the Hardest Word, wat het standaardlied wordt voor alle stellen die uiteengaan, gedurende een hele generatie.

🚀 'Rocket Man'

Attentie, meesterwerk! Gedragen door de tekst van Rocket Man de gemoedstoestand van een astronaut op missie in de ruimte. Het is ook de titel geworden van een biopic over Elton John in 2019 gemaakt door cineast Dexter Fletcher. Als het refrein je iets zegt, is dat helemaal niet vreemd: Dua Lipa heeft het nog gebruikt voor haar 'Cold Heart', dat heel disco pop is.

🎹 'Your Song'

Een beginnende liefdesgeschiedenis die uitloopt in een absolute culthit! Dit nummer, 'Your Song', uitgekomen in 1970 op het tweede album van de artiest, heeft een ongelofelijk aantal covers opgeleverd, waaronder de soulversie van Billy Paul. De compositie is zo sterk dat deze John Lennon als inspiratie diende voor het universele 'Imagine'.

🦁 'Can You Feel the Love Tonight'

Zou The Lion King evenveel succes hebben gehad zonder deze titel waardoor je zin krijgt om alle katachtigen in de wereld te adopteren? In minder dan vier minuten wordt Elton John de grootste kindervriend en hij tekent met 'Can You Feel the Love Tonight' voor een klassieker in de lange lijst filmmuziek van de Disneystudio's.

🧊 'Cold Heart'

Vijftig jaar na zijn eerste internationale hit weet Sir Elton John onze harten nog steeds te veroveren dankzij zijn samenwerking met Dua Lipa. Deze remix van vier nummers van Rocket Man ('Sacrifice', 'Rocket Man', 'Kiss the Bride' en 'Where's the Shoorah?') genaamd 'Cold Heart' biedt een nieuwe generatie een overzicht van het melodische talent van dit pop-icoon.

🕯 'Candle In The Wind'

Zijn vertolking met piano in Westminster Abbey ter gelegenheid van de staatsbegrafenis van Lady Di heeft diepe indruk gemaakt op de 2,5 miljard kijkers. Oorspronkelijk gecomponeerd als eerbetoon aan Marylin Monroe in 1973, is de titel 'Candle in the Wind' een wereldwijd succes geworden in 1997 na het overlijden van de prinses van Wales.

Door de ups en downs van zijn tumultueuze leven met memorabele songs met ons te delen, heeft Elton John een plek verworven in het hart van miljoenen mensen. Happy Birthday, Rocket Man!


Lees verder

Het nieuwe album van Michael Bublé, Higher, is al beschikbaar op Karaoke Versie

De Canadadees Michael Bublé, een waardig erfgenaam van de jazz-zangers uit de jaren '50 van de vorige eeuw, heeft...

Nummers coveren voor bruiloften: wij zeggen ja!

Soul, rock, pop, filmmuziek… De juiste muziek op het juiste moment, dat is de toverformule voor een goede...

Gelukkig 2022! Laten we samen naar het muzikale 2021 kijken!

2021 was een behoorlijk emotioneel jaar. Muziek speelde een grote rol in het welzijn van ons allemaal. Met de lockdowns...


Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.