It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Het nieuwe album van Michael Bublé, Higher, is al beschikbaar op Karaoke Versie

❤️‍🔥 Liefde en disco

De single Higher, wat tegelijk de titel is geworden van het 11e soloalbum van Michael Bublé, geeft op zich al alle 'popkracht' weer van de Canadese zanger. Popmuziek in teken van de liefde, zoals in het nummer I'll Never Not Love You, een vurige liefdesverklaring aan zijn vrouw!

Op dit nieuwe album zijn verscheidene covers te vinden, zoals Make You Feel My Love van Bob Dylan (gezongen door Adèle in 2008) en de standaardnummers Smile, A Nightingale Say in Berkeley Square (ooit bekend gemaakt door Bobby Darin). De verrassing van Higher is deze nieuwe versie van de discohit You're the First, the Last, My Everything van Barry White. Bublé op de discobal-toer!

Door zijn stralende lach en zijn uiterlijk van ideale schoonzoon zouden we haast vergeten dat Michael Bublé al twintig jaar aan onze zijde is! De 46-jarige Canadees van Italiaanse oorsprong heeft niet minder dan 75 miljoen albums wereldwijd verkocht.

En minimaal een keer per jaar stapt de zanger in de laarzen van de Kerstman om onze huiskamers te verlichten met zijn covers van kerstnummers als Let It Snow.

🎙️ Crooner-klassiekers

Zwart-witfoto, losse stropdas, handen in zijn zakken… De stijl van de Canadese crooner is in 2005 vastgelegd op de hoes van het album "It's Time". Zijn fabrieksmerk: covers uit het repertoire van de vocale jazz.

"Birds flying high / You Know How I Feel… " Trek nu zelf je mooiste croonerkleren aan, net als het ooit zo kleine jochie uit de provincie British Columbia, om heerlijk los te gaan op de James Bond-achtige klanken van Feeling Good, wat een van zijn meest memorabele covers blijft.

Als deze gitaarversie je bevalt, dan zal je ook deze versie van Cry Me a River waarderen, een jazz blues standaardnummer uit de jaren '50 van de vorige eeuw. En waarom zou je de temperatuur niet wat laten stijgen met Fever?

De muzikanten die fan zijn van Frank Sinatra kunnen de cover The Way You Look Tonight wel eens proberen… te vergelijken met de titel Sway, die in 1954 bekend werd gemaakt door een andere legendarische crooner, Dean Martin, naar een mambo-nummer.

Net als de grootmeester van de coverkunst, kun jij ook het soul-repertoire herinterpreteren in deze subtiele dosering van contrabas en koper op het gevoelige Me and Mrs Jones, oorspronkelijk opgenomen door Billy Paul.

🎶 Popmuziek die voor een goed humeur zorgt

Dus ja, Michael Bublé is de waardige opvolger van de crooners uit de jaren 50 en 60, maar hij is ook schrijver van feelgood-nummers die de sfeer van je feestjes weten te verbeteren.

Ingeleid door ongeëvenaarde pianoakkoorden, is het meest emblematische stuk de single Haven't Me You Yet. Je kunt daarna verdergaan met de titel It's a Beautiful Day gebaseerd op dezelfde ingrediënten. Met de ballade Home kan de poppy kant van de nummers van Michael Bublé worden ontdekt.

Heb je zin in een opgefriste setlist? Probeer dan eens de gitaarakkoorden van Someday, gemaakt in samenwerking met de Brit Harry Styles en de Amerikaanse Meghan Trainor. Een andere vrucht van fluweelzachte samenwerking, dit keer met de Britste artieste Charlie Puth: het nummer Love You Anymore.

En om af te sluiten bevelen we je ook nog de cover aan van het geweldige God Only Knows van de Beach Boys, dat bijzonder verfijnd is uitgevoerd. Gegarandeerd kippenvel!


Lees verder

Van 'Don't Go Breaking My Heart' tot 'Cold Heart' laat Elton John onze harten altijd sneller kloppen!

Als iconisch artiest, componist van tijdloze ballades en schrijver van hits die klassiekers zijn geworden, heeft Sir...

Nummers coveren voor bruiloften: wij zeggen ja!

Soul, rock, pop, filmmuziek… De juiste muziek op het juiste moment, dat is de toverformule voor een goede...

Gelukkig 2022! Laten we samen naar het muzikale 2021 kijken!

2021 was een behoorlijk emotioneel jaar. Muziek speelde een grote rol in het welzijn van ons allemaal. Met de lockdowns...


Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.