It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

De mooiste melodieën voor piano en stem van 2021

Het was in 1700 dat Bartolomeo Cristofori, een simpele klavecimbelmaker, uitvond wat een van de mooiste instrumenten zou worden: de piano. Deze heuse muzikale revolutie was oorspronkelijk slechts een systeem van hamertjes op een toetsenbord die tegen snaren sloegen en dat door Bartolomeo 'gravecemblalo col piano e forte' werd genoemd. In 2021 klinken de melodieën van een rechtstreekse nakomeling van deze mooie vondst nog steeds en begeleiden onze favoriete stukken.

De mooiste melodieën voor piano en zang van 2021:
Driver Licence” van Olivia Rodrigo

Voor sommige mensen is het halen van het rijbewijs echt een lied waard. En tegelijkertijd een mooie lange neus naar alle tirannieke instructeurs die tegen ons zeiden dat we het nooit zouden halen. Zo heeft in 2021 de jonge actrice en zangeres, bekend van de serie High School Musical op Disney+, haar eerste single uitgebracht, “Driver Licence”. Het is een wereldhit met meer dan 120 miljoen views op YouTube in slechts één maand tijd. Het nummer heeft ook het dagrecord van steams op Spotify verbroken en is een beetje onze muzikale guilty pleasure.

De mooiste melodieën voor piano en zang van 2021:
All You’re Dreaming Of” van Liam Gallagher

Of je nu van hem houdt of helemaal niet, Liam Gallagher blijft, samen met zijn broer, een van de grote namen van de moderne rock en de beweging Britpop, met hun groep Oasis. Wie heeft zijn keel niet al hees gezongen op het goede oude “Wonderwall”.  Eind 2020 heeft de zanger met de stem die je uit duizenden herkent solo een melacholische en aangrijpende ballad met pianobegeleiding uitgebracht genaamd “All You’re Dreaming Of”. Een stuk dat hij heeft geschreven samen met Simon Aldred (Cherry Ghost) en waarvan de opbrengst naar de stichting Action for Children gaat.

De mooiste melodieën voor piano en zang van 2021:
Holy” vanJustin Bieber

Het moet gezegd, de Canadese zanger heeft zich goed ontwikkeld en een plek veroverd op de internationale muziekscene. 2021 is voor hem het jaar van volwassenheid, met de release van zijn nieuwe album Justice, waarvan “Holy” afkomstig is, een ballad met pianobegeleiding die al meer dan 400 miljoen keer gestreamd is op Spotify. De nieuwe single, “Peaches” is ook al een grote wereldhit. Met dit 8e opus viert Justin Bieber zijn 13-jarige carrière. We worden er niet jonger op, hè?

De mooiste melodieën voor piano en zang van 2021:
Champaign Problems” van Taylor Swift

Ook jullie kunnen een glaasje bubbels niet weerstaan... Alcoholmisbruik is vooral slecht voor de gezondheid. Nog beter dan een campagne tegen rijden met alcohol weet Taylor Swift ons dat in haar nummer uit te leggen, met “Champaign Problems”, afkomstig van haar laatste nieuwe album Evermore. Ze heeft ruzie met haar vorige label en voert nog steeds strijd om de rechten van haar nummers terug te krijgen. Op 9 april van dit jaar heeft ze overigens Fearless uitgebracht, een nieuwe registratie van haar 2e album.

De mooiste melodieën voor piano en zang van 2021:
The Power Of Prayer van Bruce Springsteen

De man van Born in the U.S.A en Dancing in the dark is terug in 2021 met een nieuw album genaamd Letter To You. De beroemde rocker van 71 jaar heeft beloofd dat dit jaar vol verrassingen zal zijn, te beginnen met nieuwe nummers, zoals “The Power of Prayer”, dat een sfeer uitstraalt van een roadtrip over het platteland van Amerkika, met motels en dinners waar burgers worden geserveerd, got it?

De mooiste melodieën voor piano en zang van 2021:
No Time To Die van Billie Eilish

Het is nu officieel, Billie Eillish met haar 20 jaren volgt Tina Turner en haar beroemde “Goldeneye”, Madonna, Adele en Sam Smith op voor de filmuziek van de volgende 007, waarvan de verschijning is uitgesteld tot het eind van het jaar vanwege de pandemie. De titelsong “No Time to Die” is even betoverend als somber en past uitstekend in het eigenzinnige universum van de zangeres.

Vond je dit leuk? Als je liefhebber bent van mooie melodieën met zang en piano, biedt version-karaoke je een catalogus die vol staat met dit soort nummers die voortdurend aangevuld worden. Ook vind je er al je favoriete klassiekers.


Lees verder

Het nieuwe album van Michael Bublé, Higher, is al beschikbaar op Karaoke Versie

De Canadadees Michael Bublé, een waardig erfgenaam van de jazz-zangers uit de jaren '50 van de vorige eeuw, heeft...

Van 'Don't Go Breaking My Heart' tot 'Cold Heart' laat Elton John onze harten altijd sneller kloppen!

Als iconisch artiest, componist van tijdloze ballades en schrijver van hits die klassiekers zijn geworden, heeft Sir...

Nummers coveren voor bruiloften: wij zeggen ja!

Soul, rock, pop, filmmuziek… De juiste muziek op het juiste moment, dat is de toverformule voor een goede...


Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.