It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

5 rockende papa's

Voor Vaderdag hebben we vijf bijzondere papa-rockers geselecteerd die niet alleen een bijdrage hebben geleverd aan de muziek maar ook hun vaderrol zeer serieus hebben genomen.

Elvis Presley

Lisa Marie Presley was nog maar 9 toen haar vader op 42-jarige leeftijd aan een hartaanval overleed. De 'King of Rock and Roll' heeft een enorme erfenis nagelaten van 18 nummer 1-hits en 40 titels in de top 10. In 2007 heeft Lisa Marie bij wijze van eerbetoon de hit In The Ghetto opgenomen, in een virtueel duet met de stem van haar vader.

Bob Marley

Veel beroemde zangers zijn in de voetsporen van hun vaders getreden (Bob en Jakob Dylan, Julio en Enrique Iglesias, Frank en Nancy Sinatra). Ook in het gezin van deze Jamaicaanse zanger was dat het geval. Hij was vader van 11 kinderen en Ziggy Stephen, Rohan, Julian en Damian zijn hun vader achterna gegaan en maakten carrière in de muziek.

Serge Gainsbourg

Controversieel is wellicht het beste woord om het nummer Lemon Incest te omschrijven, van deze gerenommeerde Franse artiest. Hij heeft dit geschreven voor zijn dochter, Charlotte Gainsbourg, een Franse actrice en zangeres. Het is een boodschap die hij Pure Love heeft genoemd. Het lied liet het publiek niet koud want het heeft 18 weken lang in de Franse hitparade gestaan. Ontdek nog meer over Gainsbourg in dit artikel.

Ozzy Osbourne

Bekend als leadzanger van Black Sabbath en hun hit Crazy Train, is Ozzy Osbourne meer dan een rauwe hardrocker. Hij verbaasde het publiek vanwege de zachte kant die hij liet zien in een Amerikaanse realityshow, waarin gezinnen werden gevolgd tijdens hun dagelijkse activiteiten. Deze artiest van 68 jaar nam aan de zijde van de leden van zijn groep afscheid van zijn publiek na een loopbaan van meer dan 40 jaar.

Mick Jagger

Opnieuw vader geworden op de leeftijd van 73 jaar heeft de leider van de Rolling Stones ons getoond dat leeftijd niet telt. Het is voor deze vader van acht kinderen, grootvader en overgrootvader nog niet voldoende om in 2017 weer papa te worden, hij gaat in de herfst van 2017 weer op tour in Europa!

Bonus

David Lee Roth - De voorman van de groep Van Halen is de eerste (en de enige?) die een vaderschapsverzekering heeft afgesloten om te voorkomen dat zijn veroveringen van één avond een rechtszaak tegen hem beginnen, in geval van... "ongeplande gevolgen".


Lees verder

Het nieuwe album van Michael Bublé, Higher, is al beschikbaar op Karaoke Versie

De Canadadees Michael Bublé, een waardig erfgenaam van de jazz-zangers uit de jaren '50 van de vorige eeuw, heeft...

Van 'Don't Go Breaking My Heart' tot 'Cold Heart' laat Elton John onze harten altijd sneller kloppen!

Als iconisch artiest, componist van tijdloze ballades en schrijver van hits die klassiekers zijn geworden, heeft Sir...

Nummers coveren voor bruiloften: wij zeggen ja!

Soul, rock, pop, filmmuziek… De juiste muziek op het juiste moment, dat is de toverformule voor een goede...


Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.