It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

9 fun facts about famous artists

We know how hungry you are for music and the history behind it. That's why we did a bit of digging and found out the scoop on some of your favorite artists. You earn the title of Music Wiz if you already know more than three!

Kiss

Een Kiss stripboek, waarin Gene Simmons en de andere leden van de rockband worden opgevoerd als superhelden, stamt uit 1977. Dit eerste deel van de door Marvel Comics Super Special uitgegeven serie waarin bekende artiesten de hoofdrol speelden (er bestaat er ook een van de Beatles), werd zelfs gemaakt met bloed van de vier rockers vermengd met rode inkt.

Snoop Dogg

Wist je dat je je door de stem van Snoop Dogg, de voor een Grammy genomineerde rapper, kan laten leiden op je tomtom? Geloof ons, je ritjes zullen niet langer saai en eentonig zijn.

David Bowie

David Bowie, de zanger die bekend stond om zijn progressieve en experimentele rock, had ook looks die de aandacht trokken, vanwege zijn stijl en zijn verschillend gekleurde ogen. In een vechtpartij om een meisje in zijn jeugd is een van zijn ogen beschadigd waardoor het zich continu spert en dit wekt de indruk dat hij twee verschillend gekleurde ogen heeft.

Daft Punk

Het Franse electro duo Daft Punk droeg oorspronkelijk de kenmerkende helmen om hun anonimiteit te bewaren. Sinds de vroege jaren 90, toen de groep in de muziek scene verscheen, zijn de helmen ingewikkelder, technologischer en in ieder geval prijziger geworden, met bedragen die oplopen tot wel $65,000 per paar.

Frank Sinatra

Omdat de doktoren dachten dat hij doodgeboren was, legden ze jazzlegende Frank Sinatra op 12 december 1915 domweg op een tafel. Pas toen zijn grootmoeder The Voice reanimeerde met een emmer water brulde hij zijn eerste lied. Lees hier meer over hem.

Eminem

Ondanks zijn kenmerkende scheldkanonnades in veel van zijn nummers, gaf de internationale topzanger in een interview toe dat hij thuis vloeken niet toestaat.

Janis Joplin

Over deze zangeres, die bekend stond om haar sterke persoonlijkheid, haar zware drinkgedrag en haar opvallende stem, wordt verteld dat ze tijdens een van de (blijkbaar meer) avances van zanger Jim Morrison van The Doors een fles whisky op zijn hoofd stuksloeg, waardoor hij onmiddellijk knock-out ging.

Ed Sheeran

Zijn huidige succes zal toe te schrijven zijn aan zijn talent en zijn catchy nummers, Ed Sheeran werkte ook hard om aan de top te komen. In 2009, nadat hij naar Londen was verhuisd, gaf hij meer dan 300 concerten terwijl hij studeerde aan de Academy of Contemporary Music.


Lees verder

Het nieuwe album van Michael Bublé, Higher, is al beschikbaar op Karaoke Versie

De Canadadees Michael Bublé, een waardig erfgenaam van de jazz-zangers uit de jaren '50 van de vorige eeuw, heeft...

Van 'Don't Go Breaking My Heart' tot 'Cold Heart' laat Elton John onze harten altijd sneller kloppen!

Als iconisch artiest, componist van tijdloze ballades en schrijver van hits die klassiekers zijn geworden, heeft Sir...

Nummers coveren voor bruiloften: wij zeggen ja!

Soul, rock, pop, filmmuziek… De juiste muziek op het juiste moment, dat is de toverformule voor een goede...


Log in om een reactie achter te laten.
1 opmerking
  • 6 jaars geleden
      beste mensen wat leuk om deze wetenswaardigheden te lezen.