It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

De gids voor de festivalganger

Het is zover, de zomer is er weer en wie zomer zegt, zegt festival! Deze grootse evenementen bieden een goede gelegenheid om een uniek moment te beleven in de buurt van je favoriete artiesten.

Sinds 1969 en Woodstock zijn festivals de gelegenheid bij uitstek bijeen te komen en bieden ze de bezoekers ervan vaak onvergetelijke herinneringen. Hier zijn een paar internationale festivals die je goed in de gaten moet houden:

Maar als dit je eerste festival wordt, dan is het van belang bepaalde zaken te weten om er alles uit te kunnen halen. Daarom hebben wij hier wat adviezen en tips op een rijtje gezet om je verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Wat je moet weten

  • De meeste festivals duren gemiddeld drie dagen, sommige duren wel twee weken, met artiesten die optreden van zonsopgang tot zonsondergang.
  • Als grote menigtes niet je kopje thee zijn, zijn festivals absoluut niets voor je. Een paar van de grootste festivals trekken honderdduizenden mensen. Summerfest, in Wisconsin in de Verenigde Staten trekt tegen de 800.000 festivalgangers en houdt het record van grootste festival ter wereld.
  • Het aantal artiesten is zeer uiteenlopend en heel vaak treden artiesten tegelijk op meer podia op. Plan dus van tevoren wat je wilt zien en bekijk het programma om de artiesten die je absoluut wilt zien en horen niet te missen.

Tips en trucs

  • Als je kampeert (wat zeer vaak het geval is), probeer dan een plek te vinden zo ver mogelijk van de hoofdroute, als je goed wilt kunnen rusten en lekker slapen. Wij adviseren je ook om je plek te markeren met een vlag om je tent terug te kunnen vinden tussen duizenden andere.
  • Als je met een groep komt, spreek dan een ontmoetingspunt af. Ook al zitten we in het tijdperk van de technologie, het is altijd goed om een noodplan te hebben voor als iemand de weg kwijtraakt.
  • Het weer kan grillig zijn, daarom kan het feest nog wel doorgaan. Dus pas je goed aan aan het weer (andere kleding aantrekken, regenjack en droge schoenen meebrengen)
  • Handig om mee te nemen kunnen ook zijn: oordoppen, zaklamp of zelfs tape...

Hygiëne en gezondheid

  • Als het heel zonnig is tijdens het festival, doe je er goed aan zonnebrandcrème, een zonnebril en kleding met lange mouwen mee te brengen.
  • En vergeet vooral niet veel water te drinken!
  • Ook al zijn er hulpdiensten tijdens de festivals, zorg toch ook zelf voor een EHBO-pakket, je kan niet voorzichtig genoeg zijn.
  • Openbare toiletten zijn beschikbaar, maar pas op, er is geen badkamer of douche. Bereid je daarop voor!

Verder moet je vooral genieten van het feest en je goed amuseren!


Lees verder

Het nieuwe album van Michael Bublé, Higher, is al beschikbaar op Karaoke Versie

De Canadadees Michael Bublé, een waardig erfgenaam van de jazz-zangers uit de jaren '50 van de vorige eeuw, heeft...

Van 'Don't Go Breaking My Heart' tot 'Cold Heart' laat Elton John onze harten altijd sneller kloppen!

Als iconisch artiest, componist van tijdloze ballades en schrijver van hits die klassiekers zijn geworden, heeft Sir...

Nummers coveren voor bruiloften: wij zeggen ja!

Soul, rock, pop, filmmuziek… De juiste muziek op het juiste moment, dat is de toverformule voor een goede...


Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.