It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Hoe wordt een nummer geproduceerd? We leggen het allemaal uit!

Bij Karaoke Versie doorloopt een suggestie talloze fasen voordat het nummer op je favoriete site verschijnt. Laten we die fasen eens stap voor stap samen bekijken.

1. Nummersuggestie

Voordat een track wordt geproduceerd moet een gebruiker eerst een voorstel hiertoe doen. Je kunt dat hier doen door de titel van het nummer en de artiest toe te voegen.

2. Stemmen

Elk lid van de Karaoke Versie gemeenschap kan stemmen voor alle voorgestelde nummers. Hoe meer stemmen een nummer krijgt van onze leden, des te eerder zal het worden geproduceerd, dus aarzel niet je vrienden die ook leden van de gemeenschap zijn op te trommelen. Nummers die al zijn voorgesteld vind je hier.

3. Selectie van de producer

Zodra een nummersuggestie voldoende stemmen heeft gekregen (een paar honderd) gaan wij een partnerstudio uitkiezen. We werken met meer dan 30 partnerstudio's in 12 landen om zo de authenticiteit en de kwaliteit te bewaren van de originele track (zo werken we bijvoorbeeld met producers in Nashville om jullie wat country classics te bezorgen). Elk van onze productiestudio's is zorgvuldig geselecteerd na afloop van een diepgaande beoordelingsprocedure.

4. Kwaliteitscontrole

We dragen er speciale zorg voor dat een track die geproduceerd is en op onze site te vinden zo dicht mogelijk bij het origineel blijft, dat de audiokwaliteit op topniveau ligt en dat er verder ook niets op aan te merken is. Ons team staat dagelijks in contact met de producers om zeker te zijn van de levering van de best mogelijke covers.

5. Verzamelen van informatie

Daarna gaan we op jacht naar alle relevante informatie over het nummer; dit omvat muziekinfo en technische info (trackstructuur, akkoorden, tekst, enz.) maar ook informatie over copyright, uitgevers, componisten en artiesten.

6. Uploaden van de nummers op de site

Dan worden de nummers op de site gezet als vocale of instrumentale tracks en aangepaste backingtracks (gescheiden tracks voor instrumenten en stemmen) in MP3 format.

7. Tekstsynchronisatie en realiseren van karaokevideo's

Vervolgens gaat het team aan het werk om een karaokevideo ervan te maken. Dit omvat ook het maken van een video met achtergrondeffecten en afbeeldingen en het synchroniseren van de tekst op de audiotrack.

Dit hele proces vindt pas plaats na een simpele suggestie door jou! Dankzij jouw suggesties telt Karaoke Versie nu meer dan 75,000 titels.


Lees verder

Het nieuwe album van Michael Bublé, Higher, is al beschikbaar op Karaoke Versie

De Canadadees Michael Bublé, een waardig erfgenaam van de jazz-zangers uit de jaren '50 van de vorige eeuw, heeft...

Van 'Don't Go Breaking My Heart' tot 'Cold Heart' laat Elton John onze harten altijd sneller kloppen!

Als iconisch artiest, componist van tijdloze ballades en schrijver van hits die klassiekers zijn geworden, heeft Sir...

Nummers coveren voor bruiloften: wij zeggen ja!

Soul, rock, pop, filmmuziek… De juiste muziek op het juiste moment, dat is de toverformule voor een goede...


Log in om een reactie achter te laten.
1 opmerking
  • 6 jaars geleden
      goede info bedankt Team