It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

Tien verbazingwekkende feiten over bekende artiesten

Wisten jullie dat de zangeres van Blondie bijna slachtoffer is geworden van een seriemoordenaar? Of dat Elvis Presley in staat was een vliegtuig te charteren en 1000 kilometer te reizen omdat hij zin had in sandwiches? Lees hier enkele van de meest sappige anekdotes uit de muziekgeschiedenis.

Debbie Harry, de zangeres van Blondie, werd bijna slachtoffer van een seriemoordenaar

In 2010 doet Debbie Harry, de helblonde zangeres van de New Yorkse rockband Blondie, een opzienbarende onthulling tijdens een interview. Ze beweert ontsnapt te zijn aan de klauwen van een van de beroemdste seriemoordenaars van de Verenigde Staten: Ted Bundy alias de 'Lady Killer'. De moordenaar met de allures van een verleidelijke gentleman vermoordde tussen 1974 en 1978 niet minder dan een dertigtal jonge vrouwen in zeven verschillende Amerikaanse staten. Dan wordt hij gepakt, veroordeeld tot de elektrische stoel en elf jaar later geëxecuteerd.

De zangeres vertelde dat ze diep in de nacht in haar eentje door de straten van New York liep. Geen taxi te vinden. Een kleine auto kwam langzaam naar haar toe rijden. De bestuurder draaide het raampje open en bood haar aan een lift naar huis te geven. Wat ze accepteerde, maar in de auto veranderde ze onmiddellijk van gedachte toen ze zag dat de stoelhoezen kapot gescheurd waren en, nog erger, dat er geen handgreep aan het portier zat! Gelukkig slaagde ze erin haar arm door het open raam te steken en het portier aan de buitenkant open te maken en uit de rijdende auto te springen.

Dit is diefstal!

Don Henley, zanger van de Eagles, is in oktober 1980 slachtoffer van een angstaanjagend ongeluk. De piloot van zijn vliegtuig moet een noodlanding maken in een weiland in Colorado, waarbij de staart van de machine wordt afgerukt. Henley en zijn vriendin weten wonder boven wonder ongedeerd uit het toestel te kruipen. Na de crash gebeurde er iets bizars: de groep ontving een factuur van 7.000 dollar voor de vlucht. Hun manager stuurde de factuur terug met de volgende boodschap: 'Wij betalen niet voor crashes'

Gregg Allman schoot in zijn eigen voet om onder Vietnam uit te komen

Gregg Allman van de Allman Brothers Band vierde zijn 18e verjaardag in 1965. Geen goed jaar voor iemand die geen zin had in dienst van het Amerikaanse leger te treden, want het was het jaar waarin het land in oorlog was met Vietnam. Zijn oudere broer Duane had vrijstelling gekregen, omdat hij de oudste van een gezin zonder vader was. Hij was vastbesloten het leger hem zijn kleine broer en muzikale partner niet te laten ontnemen. Gregg herinnert zich: 'Mijn broer zei tegen me: "Ik zal je zeggen wat we gaan doen: je moet jezelf gewoon in je voet schieten." Natuurlijk geloofde ik dat hij een grapje maakte. Maar dat was niet zo. De avond voordat hij naar de keuring moet, organiseert Duane een voetschietfeestje voor hem, waarvoor meisjes zijn uitgenodigd en een paar vrienden. Tijdens het feestje propt hij Gregg vol met speed en whisky. Wanneer hij voldoende dronken is, tekent hij een schietschijf op de mocassin van zijn linker voet. Gregg schenkt nog een glas whisky in en belt bij voorbaat de ambulance. Zodra hij de sirenes in de verte hoort, haalt hij de trekker over. Veel zangers schieten zichzelf artistiek gezien en figuurlijk een kogel in hun voet. Gregg deed het letterlijk.

'Ik bloedde flink, want mijn bloeddruk was hoger door de speed en alcohol', benadrukt Gregg. Onderweg naar het ziekenhuis beseffen Gregg en Duane dat ze vergeten zijn de schietschijf van de schoen te verwijderen… Duane moet dus discreet de operatiekamer binnenglippen om de verminkte schoen achterover te drukken, uit angst dat iemand hen bij de autoriteiten zou aangeven.

Neil Young kocht 200.000 exemplaren van zijn eigen album Comes A Time op om ze vervolgens te vernietigen…

Trouw aan zijn gewoonte blijft Young zijn album tot het allerlaatste moment bijschaven. Een aantal keer wijzigde hij de volgorde van de nummers en ook de vormgeving van de hoes. En wanneer hij dan eindelijk een definitieve keuze heeft gemaakt, ontdekt hij net voordat het album verschijnt, dat hij een testpersing heeft goedgekeurd. Neil Young waarschuwt daarop de platenmaatschappij dat hij een vergissing heeft gemaakt, maar hij krijgt als reactie dat 200.000 exemplaren al geperst zijn en verzonden over de hele wereld. Vervolgens neemt hij de verantwoordelijkheid op zich en verzoekt om het terughalen van alle platen. De stommiteit kost hem zo'n slordige 160.000 dollar. Om te voorkomen dat zijn nieuwe opus verduisterd zou worden, besluit hij de duizenden kartons op zijn eigen ranch op te slaan en schiet de platen stuk voor stuk met zijn buks kapot…

Paul Weller raakt in de clinch met David Bowie

In 2006 was het Paul Weller die startte met de vijandigheden door te verklaren dat de discografie van David Bowie slechts drie goede platen bevatte en dat de rest waardeloos was, waarmee hij zich de woede van Bowie's fans op zijn hals haalde. In 2008 komt Weller terug op zijn uitspraken door toe te vertrouwen aan het Engelse tijdschrift Mojo dat hij zich bekeerd heeft tot de muziek van Bowie en dat hij tijdens de opnames van 22 Dreams constant luisterde naar Low en Ziggy Stardust. Wanneer Bowie deze vriendelijke woorden aan zijn adres ontdekt, besluit hij een mail te sturen aan zijn beste vijand waarin hij deze hartelijk bedankt hiervoor. Toch kan hij het niet laten om met het volgende postscriptum te eindigen: 'Trouwens, vergeet je niet mij mijn haarcoupe terug te geven?', met in bijlage een foto van hemzelf uit de jaren 1960. Paul, die niet haatdragend is, vernoemt in 2012 een van zijn zoons naar Bowie.

Brian Wilson herinnert zich zijn dochter niet meer…

Het pop-rocktrio Wilson Phillips zegt je waarschijnlijk niets, maar het betreft de dochter van het echtpaar Phillips van The Mamas And The Papas, Chynna, en de twee dochters van Brian Wilson, de geniale componist van de Beach Boys, Carnie et Wendy. Tijdens een feest in Hollywood in 1990 staat Brian wat te kletsen met Chynna en Carnie. Een andere gast komt erbij staan en vraagt aan Brian of hij niet trots is. Brian blijft bedachtzaam. De gast die de psychiatrische antecedenten van deze ex-Beach Boy kent, zegt: 'Wel, Carnie is toch je dochter'. 'Hmmph', bromde Wilson, 'Ik had moeten weten dat het die dikke was'.

In de tijd van The Clash liep Joe Strummer wel drie marathons.

In 1981, na de lancering van het album Sandinista!, loopt Joe Strummer van de groep The Clash de marathon van Londen uit zonder van te voren te hebben getraind, waarmee hij zijn reputatie bevestigt van koppigste man van de rockscene. In 1982, net voor de officiële release van Combat Rock, verdwijnt hij op mysterieuze wijze. Topper Headon heeft daar zo zijn gedachtes over, als hij later beweert dat het wellicht voor Joe een manier was om aan te tonen dat hij niet onmisbaar is. Hoe het ook zij, Strummer is naar Parijs vertrokken en neemt daar gelijk maar deel aan de marathon. Het jaar daarop doet hij het nog eens dunnetjes over in Londen, waar hij de ronde loopt in vier uur en dertig minuten.

De onstilbare honger van Elvis

Voordat hij het leven liet op het toilet vanwege een acute darmafsluiting (zoals wordt beweerd), heeft Elvis letterlijk zichzelf verwoest door astronomische hoeveelheden voedsel tot zich te nemen. Als een echte eetverslaafde, haalde hij de meest vreemde toeren uit om zijn groeiende eetlust te stillen. Zo klom hij op een dag in zijn privéjet, de 'Lisa Marie' en vloog duizend kilometer van Memphis naar Denver om sandwiches te gaan halen bij Fool’s Gold Loaf. Hij kwam weer naar buiten met tweeëntwintig gigantische druipende sandwiches, een aantal kilo bacon en heel veel potten pindakaas…

'Boss' bless you

De moeder van Bruce Springsteen, die in haar zoon een toekomstige schrijver zag, raakte niet van haar stuk toen deze haar aankondigde gitaar te willen gaan spelen. 'Mijn moeder – met een uiterst Italiaans karakter – zei tegen me: "Dat is een belangrijk besluit, dat je niet lichtzinnig moet nemen; je moet ermee naar een pastoor".’ Gehoorzaam als hij was, ging hij naar de pastorie en klopte daar aan de deur. De pastoor deed open. 'Dag, eerwaarde, ik ben de zoon van Springsteen. Ik heb een probleem: mijn vader wil dat ik advocaat wordt en mijn moeder ziet een schrijver in mij. Zelf wil ik liever gitaar gaan spelen.' De pastoor antwoordde: 'Ik kan niet veel voor je betekenen. Ik kan je alleen maar adviseren je rechtstreeks tot de Heer te wenden en hem dit verhaal over de advocaat en de schrijver voor te leggen. Maar zeg alsjeblieft niets over die gitaar.'

Phil Lynott van Thin Lizzy had een broer en een zus die hij niet kende

Philomena Lynott, de moeder van Phil Lynott, de flamboyante leider van Thin Lizzy, werkte hard en bracht grote offers om Phil op te voeden en in zijn behoeften te voorzien. Maar vijftig jaar lang bewaarde deze toegewijde moeder een zwaar geheim: Phil had een broer en een zus die ze had afgestaan. In haar autobiografie My Boy beschrijft ze de strijd die ze heeft gevoerd om Phil te behouden op een moment dat men haar wilde overhalen ook hem ter adoptie af te staan. Phil ontdekte het geheim toen zijn zus jaren later contact met zijn moeder opnam.


Lees verder

Het nieuwe album van Michael Bublé, Higher, is al beschikbaar op Karaoke Versie

De Canadadees Michael Bublé, een waardig erfgenaam van de jazz-zangers uit de jaren '50 van de vorige eeuw, heeft...

Van 'Don't Go Breaking My Heart' tot 'Cold Heart' laat Elton John onze harten altijd sneller kloppen!

Als iconisch artiest, componist van tijdloze ballades en schrijver van hits die klassiekers zijn geworden, heeft Sir...

Nummers coveren voor bruiloften: wij zeggen ja!

Soul, rock, pop, filmmuziek… De juiste muziek op het juiste moment, dat is de toverformule voor een goede...


Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.