It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

5 zaken die door zangers wel eens worden vergeten

Er zijn heel wat dingen waar een goede zanger op moet letten, zoals zuiver zingen, zich niet in de tekst vergissen, aandacht hebben voor het optreden zelf, de stress hanteren en ga zo maar door. Hier volgen er 5 die je niet over het hoofd mag zien!

Gezondheid

Zorgen voor een goede gezondheid en voorzorgsmaatregelen nemen om die te behouden zijn belangrijk voor je stem. Drink niet te veel alcohol en roken kun je helemaal beter laten, zorg voor voldoende vocht en houd je hals bedekt in de winter. Allemaal verantwoordelijk gedrag waar je stem baat bij heeft. Rust en weinig stress zijn ook noodzakelijke ingrediënten voor een goede zangprestatie. Hier volgen een paar tips om je lijf en je stem in topvorm te houden.

De keuze van het nummer

Er bestaan evenveel soorten nummers als soorten stemmen. Je vocale reikwijdte moet aansluiten bij het type nummers dat je wilt zingen. Kies voor de nummers die je leuk vindt, maar bepaal vervolgens je definitieve keuze door je stemsoort te analyseren, je vaardigheden, enz. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben een gids opgesteld om je te helpen.

Opwarming

De stem is een spier en net als alle spieren moet deze worden getraind voor een optimale prestatie. Om je stem te beschermen is het cruciaal hem op te warmen. Hier zijn een paar oefeningen te vinden.

Articulatie

Goed articuleren is van essentieel belang om goed te kunnen zingen. Het kan de zuiverheid van je noten verbeteren, de resonantie, de kracht van je stem en nog veel meer. Met een goede houding, de juiste ademhaling en een heldere articulatie zal je veel beter gaan zingen. Klik hier om meer te weten te komen over de voordelen van een goede articulatie.

Zelfvertrouwen

Of je nu verlegen van aard bent of een 'absolute beginner', gebrek aan zelfvertrouwen is een van de meest voorkomende problemen van zangers. Nervositeit voor een optreden is normaal maar moet je niet verlammen. Met de juiste hulpmiddelen, of dat nu efficiënte repetities zijn of ontspanningstechnieken, leer je hoe je het moet aanpakken om het publiek onder ogen te komen en onder alle omstandigheden positief te blijven.

Zijn er nog andere factoren waar een zanger rekening mee moet houden? Deel ze met ons in de ruimte voor opmerkingen hieronder.


Lees verder

Het nieuwe album van Michael Bublé, Higher, is al beschikbaar op Karaoke Versie

De Canadadees Michael Bublé, een waardig erfgenaam van de jazz-zangers uit de jaren '50 van de vorige eeuw, heeft...

Van 'Don't Go Breaking My Heart' tot 'Cold Heart' laat Elton John onze harten altijd sneller kloppen!

Als iconisch artiest, componist van tijdloze ballades en schrijver van hits die klassiekers zijn geworden, heeft Sir...

Nummers coveren voor bruiloften: wij zeggen ja!

Soul, rock, pop, filmmuziek… De juiste muziek op het juiste moment, dat is de toverformule voor een goede...


Geef als eerste commentaar hierop
Log in om een reactie achter te laten.