It looks like you are browsing from United States. Please select your region for the best experience.
No thank you

En toen begon het allemaal...

Karaoke ("leeg orkest")is in 1969 in Japan ontstaan.

Daisuke Inoue, destijds nog een zakenman, werd uitgenodigd om op een show op te komen treden. Vanwege tijdgebrek besloot hij een machine te maken die de muziek kon afspelen terwijl hij zou zingen.

Dit apparaat werd in 1971 in meerdere kroegen in Kobe opgesteld, wat tot een onmiddellijk succes leidde..

In 40 jaar is karaoke een onlosmakelijk onderdeel van de moderne Japanse cultuur geworden dat zich tot ver over de landgrenzen heeft ontwikkeld (hoewel karaoke op elk continent anders beleefd wordt).

Omdat de eerste karaokemachines waren gebaseerd op achtsporentapes, is één en ander wel lichtjes veranderd en wordt het zingen een stuk gemakkelijker dankzij de v on-line karaoketoestellen die tegenwoordig met elk apparaat bereikbaar zijn (computer, tablet, smartphone...).

De uitvinder van de karaokemachine, die daar destijds geen patent voor aanvroeg, is in Times Magazine in 1999 uitverkozen als "De meest invloedrijke persoon uit Azië".

Februari liefdevolle noten...

Half februari is het altijd de tijd voor een paar paar liefdevolle attenties voor jouw geliefde.

Ideeën nodig om hem/haar te verrassen? Hier is een snel lijstje met solonummers waarmee je op originele wijze je liefde kunt verklaren of een gevoelig duet met je vlam kunt zingen tijdens de liefdevolle momenten.


We wensen je heel veel romantische noten toe voor Valentijnsdag!

Nieuw: ontdek de pagina "My Votes"

We zijn erg trots om een nieuwe pagina aan te kunnen kondigen in jouw account "My votes".

Op deze pagina vind je al jouw suggesties, email-alerts en stemmen, gesorteerd op populariteit. Volg de tracks die je al een tijdje zoekt en die momenteel in onze studio's worden opgenomen. Mis nooit meer een nieuw nummer!



Bekijk de nieuwe "My votes"-pagina om jouw populairste suggesties en stemmen te ontdekken.